Форум медијска писменост 20-21. март 2015.

У Кући културе Факултета за медије и комуникације, Удружење „Библиотека плус”, уз подршку Издавачког предузећа Цлио и Мисије ОЕБС-а у Србији, организовала је саветовање теоретичара и практичара из области медијске културе.

У току првог дана разматране су теме у вези са обликовањем школске библиотеке као средишњег простора медијске креативности. Иновација коју предвиђа овогодишњи циклус била је у средишту пажње другог дана форума – погодности средњошколског амбијента за медијски мониторинг, анализу садржаја и медијску критику.

Наставници и библиотекари су на форуму могли да се упознају са примерима добре праксе у оквиру пројекта Интернест који су им предочени креативно И подстицајно. Такође, форум је био прилика да се боље упуте у концепт медијске писмености у средњој школи – могућностима, методологији, циљевима, па и неопходности стицања ове врсте компетенција.

Форуму је присуствовала Жарка Свирчев, наставница српског језика и књижевности и библиотекарка у ЕТШ. Након сазнања стечених на форуму, професорица Жарка је окупила ЕТШ Интернест тим и авантура је почела!

Више о форуму Медијска писменост у средњој школи видети на сајту Интернеста

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s